miercuri, 13 mai 2015

Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru (partea a 2-a) (with link to the Eng version)


Deci ai amplificat mica ta epifanie din baie într-o deplină și explozivă iluminare orgasmică, ai creat o învățătură indescifrabilă și ai convins câțiva tipi și tipe că tu ești Adevăratul Shree Sri McCoy-ji. Ai urmărit cu migală toate instrucțiunile din Ghidul ușor de utilizat pentru a deveni un Guru - Partea 1, și crezi că e în sfârșit timpul pentru a avea durerile picioarelor spălate în apă de trandafiri ... Dar stai! Faza critică este pe cale să înceapă. Iată ghidul exclusiv al membrilor scris de GD și de mine pentru Livin' La Vida Guru Loka!

1) Distruge concurența:
În mod constant spune că toate celelalte învățături sunt superficiale și toți ceilalți maeștri sunt prinși în diferite grade de auto-amăgire (ne-realizați pe deplin). (Notă: Maeștrii care nu mai sunt în viață pot să fie lăudați în mod liber). De asemenea, orice elev care pleacă sau dorește să exploreze și altceva este un idiot.
Pe scurt, prezintă-te ca singurul broker pentru iluminare de pe această planetă. Ești singura priză pentru a-i conecta la Sursă. Ești singurul maestru autentic-cu-adevărat-capabil ... restul sunt toți înșelători, hoți și maimuțe delirante!

2) Premiul discipolul săptămânii:
Lasă discipolii tăi să concureze pentru atenția și afecțiunea ta. Creează situații în care discipolii concurează pentru chestii intangibile, cum ar fi un loc in fața podiumului sau pentru resturile din farfuria ta. Recompensa și pedeapsa publică este cheia esențială pentru acest lucru. Reamintește-le elevilor că cel care are microfonul și barba mare are întotdeauna dreptate! Ține-i bine în frâu nepermițându-le să știe exact unde se află ei și cât de mult au evoluat. Și pentru propriile avantaje  ale poziției tale, reamintește-i fiecărei discipole atractive că "un discipol adevărat niciodată nu spune nu".

3) "Pentru propriul tău bine":
Fă această frază să fie refrenul la toate melodiile tale. Te pun să lucrezi pe gratis ... pentru binele tău. Iau toți banii ... pentru binele tău. Te umilesc în public ... pentru binele tău.  Experimentez ipostaze tantrice cu prietena ta ... pentru binele tău. Și într-o zi îmi vei mulțumi pentru asta! (Repetă refrenul de 2 ori.) 

O variantă superbă a acestei strategii este: "Aceasta este ceea ce sufletul tău cere." Încearcă să argumentezi vreo cale de ieșire din asta!

4) Elevează oile:
Recompensează discipolii care devin tot mai mult ca niște oi, sau roboți fără minte - oricare dintre acestea survine mai întâi. Dacă prezintă simptome de gândire independentă, rezolvă asta ferm, pentru că, evident, vine de la ego-ul lor. Dar să fii un pic mai viclean cu asta: Spune discipolilor să aibă încredere în vocea lor interioară - dar numai după ce o traduci tu pentru ei!

5) Spiritualizează toate dorințele:
Este posibil să ai o întrebare pertinentă aici: cum să-ți menții aura specială chiar după ce elevii te văd dând-o în bară zi după zi? Iată cum funcționează această tehnică simplă de folosit de tot ignorantul: "Din moment ce tu ești conștiința pură, tot ceea ce faci este nevinovat. Și din moment ce ei nu sunt încă treziți spiritual, tot ceea ce fac ei vine din ego! "
Așa că, acum ai dreptul de a fi nepoliticos, furios, gelos, lacom, nesigur și să le-o tragi la toate dimprejur în timp ce ești încă realizat spiritual. Iluminarea înseamnă că niciodată nu e nevoie să spui că ai greșit și-ți pare rău ... sau că ești rău, sau confuz, sau depresiv, sau excitat!

6) Fă strălucitoare suferința:
În timp, unii adepți vor fi într-adevăr stresați, în încercarea lor de a satisface standardele tale imposibile. Unii ar putea începe să suspecteze că nefericirea lor constantă este un semn că ei nu sunt pe drumul cel bun. Deci nu face - repetăm - nu face ca fericirea sau dragostea sau pacea să fie etaloanele de măsurare a progresului! În schimb, continuă spunându-le că cu cât suferă mai mult, cu atât mai mult evoluează! Reinterpretează toată prostia și depresia lor ca "noaptea întunecată a sufletului" sau "parte din procesul de ascensiune". Spune-le povești despre cât de mulți oameni în trecut au suferit și au plâns pentru iluminare, și ține-i dependenți de luptă și zbucium.

7) Fii un "Non-Guru" Guru:
Vezi, aici e un punct dificil. Dacă deschizi o afacere, trebuie să arăți rezultate. Deci, cum să păstrezi oamenii dependenți zeci de ani de un ‘morcov-iluminare’ cu nici măcar o dovadă de succes? Simplu - nu spune vreodată că ești un Guru! Cere-le respect și obediență ca un guru, dar insistă că ești doar un tip normal. Spune-le: "Voi sunteți gurul meu." (Nu prea des, altfel ei pot începe să te creadă.) Accentuează repetat că nu dorești cu adevărat să fii un guru - și că un maestru adevărat suferă puterea, idolatrizarea, dolarii și sexul în grup doar de dragul adepților săi!

Concluzia:
Unu, asigură-te că elevii constant își dau seama că îți sunt inferiori spiritual ție.
Folosește doze mari de judecată, critici și plângeri.
Păstrează-i mici, păstrează-i căutând, păstrează-i dependenți.
Doi, întreține-le frica pentru viitorul lor în afara siguranței micului tău cerc desenat cu creta; în numele libertății învață-i un nou tip de robie.
Trei, cineva care pleacă trebuie imediat retrogradat la statutul de "suflet pierdut prins din nou de dorințele lumești".

Deci iată, cu un pic de ajutor, să devii un guru poate fi la fel de ușor ca unu-doi-trei. Și dacă toți discipolii tăi scapă oricum, atunci anunță cu tristețe profundă: "Nimeni nu vrea un lucru real. Oamenii nu sunt pregătiți pentru adevăr." Cu această declarație simplă, poți continua să fii cel drept... și superior față de restul omenirii. Apoi, te poți muta într-o altă țară și să începi din nou de la Pasul 1.

În același timp, să fii doar atent să nu dai peste un adevărat maestru - unul care poate cu dragoste și intuiție să folosească dispozitive la fel ca acestea ca să transforme viețile oamenilor.


Citește și
--Testul falsului Guru
--Cele 11 porunci ale New-Age-Egoului


Articol scris de Aalif, traducerea Summairu
Licențiat http://creativecommons.org/licenses/by-nc/3.0/
Sursa articolului https://superaalifragilistic.wordpress.com/2013/03/12/the-foolproof-guide-to-becoming-a-guru-part-2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu