marți, 1 noiembrie 2011

Omraam Mikhael Aivanhov : Dragostea...



        Oamenii studiaza, muncesc, calatoresc, se casatoresc, au copii, au o meserie, au dorinte… Dar daca îi întrebati: “Va simtiti fericiti, multumiti?” ei vor raspunde ca în ciuda ocupatiilor si posesiunilor lor ei simt tot timpul ca le lipseste ceva. Si ce le lipseste? Gustul, foarte simplu, gustul lucrurilor, acest element subtil, misterios, care orice ati face, va da fericirea si plenitudinea. Din momentul când posedati acest element, chiar si ocupatiile cele mai nesemnificative va procura bucurie, pentru ca acest element transforma totul.
       Sa luam un exemplu. Un tânar îsi face studiile, munceste, dar gaseste ca viata nu are nimic extraordinar, nimic nu-l însufleteste, totul îl lasa indiferent. Dar iata ca într-o buna zi se îndragosteste de o fata draguta si totul s-a schimbat: florile, pasarile, soarele, stelele, totul îi vorbeste.     
       În realitate, lumea nu s-a schimbat; ci el poseda în interior un element nou care înfrumuseteaza totul. Dar daca i se întâmpla sa-si piarda dragostea, daca acea fata îl dezamageste sau îl tradeaza, lumea redevine terna: soarele straluceste dar el nu îl mai vede. În timp ce înainte, chiar daca ploua sau ningea, el era în paradis, nu simtea nici privatiunile nici injuriile, mergea pe strazi fericit si dilatat, el era poet, muzician, totul i se parea minunat, pentru ca acest element care se numeste dragoste era prezent pentru a înfrumuseta totul.
       Cunoastem aceste fenomene, dar foarte putini oameni s-au oprit asupra lor pentru a trage o adevarata învatatura. Dragostea înfrumuseteaza totul.
          Dar fara a fi îndragostit de un barbat sau de o femeie (cu care riscam oricând deceptii), nu ar fi posibil sa gasim acel element care transforma viata? Ba da, si daca v-am dat acest exemplu a fost doar pentru a va face sa întelegeti ca daca dragostea e capabila sa va faca sa va schimbati viziunea asupra lucrurilor, senzatia asupra lucrurilor, exista desigur si alte elemente care sunt capabile de a o face.
Daca credeti ca Initiatii au recurs numai la dragoste, ca si poetii, muzicienii, artistii, care îsi imagineaza ca trebuie sa fi îndragostit pentru a avea subiecte de inspiratie, si care fac apoi tot felul de nebunii, va înselati. Nu, Initiatii care s-au aplecat asupra acestei probleme au descoperit ca se poate merge mai departe, mai sus, pentru a gasi inspiratia si plenitudinea într-un element stabil, etern, pe care nu-l putem pierde odata ce am ajuns sa ne bucuram de el.
Acest element e o particula subtila, imponderabila, dar când ea intra în inima, în sufletul uman, ea largeste fiecare lucru la dimensiunile universului. Pentru a-l obtine, trebuie sa muncim mult timp, sa ne rugam si sa meditam, dar când vine sa se instaleze, el transforma totul.
(articol primit pe internet)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu